Over ons - Taaldolfijn

De persoon achter Taaldolfijn ben ik, Elvira van der Sluis. Dankzij mijn jarenlange ervaring als Franstalige Export Sales Manager en als docent Frans voor de bovenbouw van het HAVO en VWO, weet ik als geen ander wat er allemaal fout gaat 

Elvira van der Sluis eigenaar Taaldolfijn

als Nederlanders Frans leren.

Mijn missie is om een brede groep mensen echt Frans te leren spreken en verstaan zoals een echte Fransman of Française. Mijn doel is tevens de Franse taal te promoten. We kunnen namelijk echt nog niet zonder, hoe graag sommige mensen het misschien ook zouden willen. 

Frans is voor de gemiddelde Nederlander onbekend, op zijn best is het een licht trauma van school, en daarom is Frans vaak onbemind. Zelfs door het bedrijfsleven wordt het belang van goed Frans spreken onderschat hetgeen gewoon omzet kost. En dat is totaal onnodig!

Frans is goed te leren, maar dan wel op de juiste manier.

 


Mijn eigen onderdompeling

Mijn eigen ervaringen vormen de basis voor de Taaldolfijn lesmethode. Ik deed destijds toelatingsexamen op de 

Tegenwoordig zit de faculteit buiten de stadsmuren. In mijn tijd woonde ik in het hôtel particulier (stadspaleis, vervallen, dat wel) op 4, rue Violette, tegenover de faculté des lettres. Door de poort kwam ik op dit grote plein voordat ik het gebouw binnenging. Aan de achterkant, grenzend, aan de boulevard Raspail, is nog steeds de grote tuin waar we onze pauzes doorbrachten. 

Het hôtel particulier werd verkocht aan een projectontwikkelaar toen de hospita en eigenaresse overleed op zeer hoge leeftijd. De projectontwikkelaar heeft het veranderd in een appartementencomplex.

Franse ambassade om Franse Letteren te kunnen gaan studeren aan de universiteit in Frankrijk. Ik slaagde ik met vlag en wimpel. Drie maanden later luisterde ik als enige buitenlandse student op de letterenfaculteit van Avignon naar de welkomstspeech voor nieuwe studenten. Ik begreep vrijwel niets en vroeg ik me af of ik wel de juiste keuze had gemaakt. Echter, na drie maanden in een compleet Franse omgeving sprak en begreep ik de Franse taal zoals mijn (Franse) studiegenoten.

Ik begreep toen dat ik in Nederland perfect Frans had leren lezen en schrijven. Niemand had mij echter ooit verteld dat er een enorm verschil bestaat tussen het geschreven en gesproken Frans. Dat merkte ik pas toen ik daadwerkelijk onder de Fransen kwam en niet meer naar het Nederlands of Engels kon overschakelen.  


De onderdompeling van Taaldolfijn

Je kan natuurlijk niet verwachten dat iedereen een paar maanden naar Frankrijk gaat om daar onder de Fransen de taal te leren. Toch wilde ik dat met mijn lesmethode zoveel mogelijk benaderen en dat is gelukt.

Met de huidige beschikbare computer techniek en het internet kan een virtuele werkelijkheid worden gecreëerd. Een digitaal gesimuleerde en geanimeerde wereld op je laptop, smartphone, tablet of desk top. Studeren in Frankrijk dus wanneer je maar wilt. Maar dan thuis vanuit je luie stoel of op vakantie aan het zwembad. Het enige dat je nodig heb is wifi of een vaste internetverbinding.

Taaldolfijn Frans leren in Frankrijk vanuit huis

Toegang tot de virtuele wereld van Taaldolfijn

Als je inlogt op de virtuele leeromgeving van Taaldolfijn,  hoor je direct alleen het echte Frans, zelfs als je nog nooit één letter Frans hebt geleerd. Het echte Frans is net als het Nederlands soms snel, soms langzaam, soms duidelijk, soms slecht  

gearticuleerd, soms met een regionaal accent. In veel gevallen is het net zo erg als je ervaring in Frankrijk: snel, onverstaanbaar en met accent. Dat is echter wel het Frans dat je vaak in Frankrijk tegenkomt. Daarom train je het vanaf dag één. Je leert het verstaan en - nog leuker - je leert het spreken. Op de homepagina van fransconversatie.nl  lichten we een tipje van de sluiter op over de lesmethode. Nieuwsgierig geworden naar de les? Boek dan nu je proefles!


Voor wie zijn de Taaldolfijn lessen ontwikkeld?

Zoals je kan lezen op de site, hebben wij een brede klantenkring. Mensen uit het bedrijfsleven, maar ook studenten, docenten, hobbyisten en ouderen die een heuse studie van hun hobby maken. Mensen die de taal voor hun werk leren, doen hun eerste ervaringen tussen Franse collega's op binnen de virtuele leeromgeving: ze spreken de taal en ze hanteren de bedrijfsetiquette. Hobbyisten kiezen les over hun favoriete Franse onderwerp

Taaldolfijn is tevens in gebruik bij basisscholen. Op een speelse manier met veel liedjes biedt Taaldolfijn een kennismaking met het Frans, zodat het straks minder moeilijk is op de middelbare school. 

 

Taaldolfijn Frans voor iedereen

Contact:

Taaldolfijn B.V.

E-mail: info@taaldolfijn.nl

Tél.: 06-22614934 of 0186-652861

Christinastraat 37, Numansdorp

BTW nr. NL 81 70 14 950 B01

KvK nummer: 24401314