Cursus Frans en Cultuur: Frans leren met gelijkgestemden

Ben je de magische grens van de 50 inmiddels gepasseerd en heb je zin om Frans te leren? Dan is deze cursus geknipt voor jou! Volwassen mensen met culturele interesse leren Frans en snuiven cultuur. 

Na de ochtendlessen, verken je Vichy - stad van (bron)water, architectuur en geschiedenis - en rijke omgeving en (her)ontdek je de kunst van het Franse leven. 

Inhoud lessen

's Ochtends zijn de lessen in kleine groepen. Je krijgt les op jouw niveau en op jouw tempo, aan de hand van thema's gebaseerd op jouw interesses (maatschappij, kunst en cultuur, gastronomie). Alle aspecten van de Franse taal komen aan bod: spreken, luisteren, schrijven, lezen, zoals aanbevolen door het ERK

Nadruk op communicatie / conversatie

Hoewel alle aspecten van de taal aan bod komen, ligt de nadruk op communicatie, verstaan en spreken en de daarbij behorende spreektaal. Anders dan in het Nederlands, Engels of Duits ligt het gesproken Frans een heel eind bij het geschreven Frans (kranten, boeken) en formele Frans (toespraken, TV presentatoren) vandaan. De lessen zijn erop gericht dat je zelfstandig goed leert communiceren in het Frans. 

Cultureel programma na de lunch - vervoer en tempo

Na de lunch, die je in desgewenst in het universiteitsrestaurant van de Cavilam kunt gebruiken, volgt het culturele programma. Alle excursies worden gedaan met een privébusje onder begeleiding van een docent of gids van de Cavilam. De afstanden die tijdens de excursie te voet moeten worden afgelegd, zijn vooraf berekend en er zijn talrijke pauzes ingelast. Alles gaat in een rustig tempo en op een ontspannen manier. 

 

Vichy en de regio Auvergne-Rhône-Alpes

Bij de herindeling zijn de regio van Vichy - de Auvergne - en de regio van Lyon - Rhône-Alpes -samengevoegd tot één regio. Deze regio leent zich goed voor excursies en rondleidingen. Denk aan de mysterieuze kastelen van de Bourbons, eeuwenoude romaanse kerken, gezicht op het vulkanische landschap van de Puy-de-Dôme of de Michelin (van de banden) stad Clermont-Ferrand (zie video van Clermont-Ferrand op deze pagina).  Leer de stad Vichy kennen en je zal de periode van het Tweede Keizerrijk tot aan de Tweede Wereldoorlog uit de geschiedenis van Frankrijk beter begrijpen. Je zal ook begrijpen waarom de provinciestad Vichy zelfs vandaag nog een welvarend oord met veel luxe is. Dit is natuurlijk mede te danken aan de beroemde Thermen, de sportieve mogelijkheden en de rijke gastronomie. 

Vichy - Reine des villes d'eaux / kuurcentrum Vichy

Vichy is niet alleen een internationale stad dankzij de Cavilam studenten. Sinds Napoléon III is Vichy de koningin der kuuroorden. Mensen uit  heel Frankrijk, maar ook uit het buitenland komen er voor behandeling van hun klachten zoals artritis, reuma, spijsverterings- en metabolismeproblemen, diabetes, overgewicht, angsten en stress.  Lees er meer over onder de volgende link:  Vichy

Meer Vichy

Onder de link Vichy lees je alles over de thermen, de stranden en boulevard, het oude en nieuwe Vichy en nog veel meer!

Boeken:

Boeken doe je eenvoudig via Taaldolfijn. Vul onderstaand formulier in. Dan zorgen wij dat het inschrijfformulier jouw kant op komt en helpen we je - indien gewenst - met invullen.