Sportief met de Allier

De rivier de Allier biedt vele sportieve mogelijkheden: roeien, zeilen, waterskiën, wildwaterkanoën, jetskiën... Langs de waterkant loopt een mooi parcours om te kunnen hardlopen en oefeningen te doen. De video's in de kolom rechts geven je een goede indruk van wat er allemaal mogelijk is. Klik op play en speel ze af op groot scherm. 

Le golf

Golfen op een prachtige baan vlakbij het centrum van Vichy. Golf-sporting-Vichy bestaat sinds 1908 en telt 18 mooi holes. 

Op een kwartier rijden van Vichy ligt de golfbaan Vichy-Montpensier, eveneens een 18 holes baan.

Mountainbiken en paardrijden in de omgeving

Vanaf Vichy lopen een aantal mooie routes om te mountainbiken - le v.t.t. (vélo tout vitesse). In de buurt van Vichy zijn twee maneges waar je kunt gaan paardrijden. Voor meer informatie ga je naar de Office de Tourisme, 19 rue du parc in het centrum van de stad. 

Paardenrennen 

Aan de overkant van de rivier ligt het hippodrôme - de paardenrenbaan. Deze baan ligt er al sinds 1875 en kan 1500 mensen herbergen op de tribunes. Gedurende het hele jaar zijn er allerlei evenementen in het hippodrôme, geschikt voor de hele familie. Vanaf het restaurant La Rotonde aan het lac d'Allier vaart er van mei tot september een gratis pont naar het hippodrôme aan de overkant, dagelijks van 9.30 uur tot 18.30 uur. In geval van evenementen die na 18.30 uur plaatsvinden in het hippodrôme, vaart de pont ook na 18.30 uur. 

En verder.....

Accrobranche (klimpark) voor jong en oud, uitrusten op de rondvaartboot of elektrische bootjes op de Allier, tennis, zwemen..... Leef je uit!