De cursus Frans die bij jou past

Bij het opstarten van een nieuwe cursus is het van belang dat deze zo goed mogelijk aansluit op jouw kennisniveau. Daarnaast verschilt de voorkeur voor studeren nogal eens per persoon. Daarom kan je bij de Cavilam kiezen voor verschillende soorten cursussen, verschillend qua tempo, maar ook verschillend qua aanpak. 

Als je een cursus in Frankrijk start, is alles in het Frans. Natuurlijk spreken de docenten Engels voor de totale beginner, maar ook dat zal tot een minimum beperkt blijven. Het is daarom van wezenlijk belang dat je precies op het goede niveau instroomt. Daarom wordt op elke eerste cursusdag een digitale niveautest afgenomen. Direct daarna word je ingedeeld bij mensen die exact op hetzelfde niveau zitten als jij. 

De soort cursus echter bepaal jij, bij je inschrijving. Hieronder lees je een korte samenvatting van alle beschikbare cursussen, voor welk soort student ze bestemd zijn en wat de extra´s zijn. 

Le Programme Intensif

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is het programme intensif helemaal niet zo intensief. Deze cursus is geschikt voor mensen die op een ontspannen manier Frans willen leren en daarnaast ook genoeg tijd over willen houden om van stad Vichy te genieten en graag meedoen aan de buiten-les activiteiten. Bij de buiten-les activiteiten, is de communicatie ook in het Frans, alleen zit je dan niet in de schoolbanken, maar doe je bijvoorbeeld mee aan een volleybalwedstrijd op het strand langs de rivier, of ga je mee met een stadwandeling met gids. 

Cursusduur: minimaal 1 week.

Le Programme Super Intensif

Deze cursus is voor mensen die flink wat vorderingen willen maken in korte tijd. Je hebt een groot aantal lesuren waaronder een aantal privélessen per week, waar je je helemaal kan concentreren op wat voor jou belangrijk is. Behalve de reguliere lessen zijn er ook lesuren die je gebruikt voor een keuzevak, zodat je je kan concentreren op het aspect van het Frans dat voor jou het meest van belang is. Cursusduur: minimaal 1 week. 

Le Programme Combiné

Het programme combiné zit eigenlijk tussen het programme intensif en het programme super intensif in. Het programma bestaat uit algemene lessen en privélessen. Je houdt genoeg tijd over om ook van Vichy en de buiten-les activiteiten te kunnen genieten. 

Cursusduur: minimaal 1 week.

Spoedcursus -Programme Immersion

Deze cursus is bedoeld voor mensen die op zeer korte termijn naar Frankrijk moeten en daar alleen maar Frans gaan praten, bijvoorbeeld voor hun werk. De cursus bevat veel privélessen en is een totale onderdompeling - immersion in de Franse taal. Deze cursus heeft veel zin als je vrijwel direct erna je in Frankrijk vestigt. Cursusduur: minimaal 1 week.

Cursus Frans en Cultuur - 50+

Deze cursus is een ware vakantie! Natuurlijk zijn de lessen in de ochtend serieus, maar het is vooral de bedoeling dat je je op je gemak voelt en op je eigen tempo Frans kan leren. De middagen en avonden zijn gevuld met culturele en gastronomische uitjes in de stad en regio. Een must voor elke francofiel!

Cursusduur: 2 weken.

Docenten

Ieder jaar komen vanuit de hele wereld docenten Frans naar Vichy om hun didactische kennis en kennis van Frankrijk op te vijzelen. Maar dat niet alleen. Elk jaar leggen ze contact met weer andere collega's uit andere delen van de wereld. Leren met elkaar en van elkaar is het motto van deze internationale smeltkroes. 

Cursusduur: vanaf 1 week (zomercursussen à la carte) of 2 weken (themacursussen die het hele jaar door plaatsvinden).