Cursussen voor docenten Frans

De Cavilam verzorgt verschillende bijscholingen voor docenten. Sommigen worden het hele jaar door op een vast tijdstip gegeven. Verreweg de meesten worden in juli en augustus gegeven, aangezien dan heel veel docenten in de wereld lang vrij hebben. Dankzij de unieke omgeving word je compleet ondergedompeld in de taal, welke cursus je ook gaat volgen. Binnen twee dagen denk je (weer) in het Frans. Daarnaast kom je collega's uit alle windstreken tegen met wie je leuk contact hebt en met wie je tijdens en buiten de lessen veel informatie en tips uitwisselt omtrent je beroep. 

1. Cursus optimalisatie van de Franse taal voor docenten

Hoe goed hun Frans ook is, de meeste docenten zitten toch het grootste deel van het jaar in Nederland en spreken niet dagelijks Frans als een Française of Fransman. Ook is het moeilijk om de nieuwste woorden en taaltrends bij te houden. Daarom wordt in de zomermaanden altijd een cursus Frans voor docenten gegeven. Je kunt je opgeven voor minimaal 1 week en maximaal 6 weken. 

2. A la carte zomercursussen

Sinds jaar en dag komen er heel veel docenten uit de hele wereld in de zomer een aantal weken à la carte cursussen volgen in Vichy. De onderwerpen van de diverse modules zijn verschillend, maar ze hebben één gemeenschappelijk doel: jouw lessen Frans leuker, leerzamer en makkelijker maken, voor de leerlingen en jezelf. In één week combineer je twee modules, heb je nog recht op twee bijvakken en nog veel meer.... Per week kies je twee modules. Je hebt keuze  uit in totaal 25 modules. 

3. Coordinateur pédagogique

De cursus van Coordinateur Pédagogique is gericht om het aanbod Franse les te optimaliseren van uit de bestuurlijke kant. Welke vaardigheden heb je zelf nodig om deze functie goed te kunnen bekleden? Welke kennis en informatie hebben de docenten die je aanstuurt nodig om hun lessen leuk en leerzaam te maken of te houden?

Klik op één van de foto's hieronder voor meer informatie over cursussen, data, prijzen en accommodaties.

4. Culture, société, tendances

Hoe goed is jouw kennis van het hedendaagse Frankrijk? Welke trends zijn er gaande? Wie en wat is populair? Je leert het allemaal in deze cursus Culture, société et tendances. Maar dat niet alleen, ook leer je de vele gratis sites om je leerlingen oefeningen te laten maken en waar je ook je eigen oefeningen kan plaatsen, optimaal te gebruiken!


In juli 2022 was Elvira van Taaldolfijn zelf op cursus in Vichy. Onze chatgroep en het contact blijft in tact.