Helaas is er in 2021 vanwege de Pandemie geen jongerenprogramma. Volgend jaar beter, hopen we.

Frans leren op vakantie? Niet ideaal? Niet als je denkt dat het gaat zoals op school. Dit is even wat anders! En weet je wat? Je leert drie keer zoveel als in een heel schooljaar! En dat zonder stampen, toetsen en overhoringen. En mét heel veel plezier! Lees gauw verder!

Gezellige lessen in de ochtend

Let wel, je gaat  hier je Frans intensief verbeteren zonder dat je daar nu zo hard voor moet werken. Je krijgt in de ochtend lessen op jouw niveau, samen met leeftijdgenoten uit andere landen. De voertaal is.... Frans! Alleen daarvan al ga zo ontzettend veel leren. En het echt goed nieuwe nieuws? Je hoeft geen examen of toets te doen. De lessen zijn serieus, maar wel gezellig. Er zal van je gevraagd worden om actief mee te doen. Dit kan in de vorm groepswerk, groepspresentaties, korte toneelstukjes, activiteiten op de computer en nog veel meer! 

Lunch bij cafetaria Cora

Na de lessen ga je met je groep naar cafetaria Cora, bij de gelijknamige hypermarché, aan de andere kant van de rivier. Hier kun je behalve hele lekkere vers gemaakte regionale producten ook een pizza bestellen. Het is een zogenaamde Restauration Rapide (fast food), maar dan met Franse en gezonde producten. 

Taaldolfijn cursus Frans in Frankrijk jongeren
Taaldolfijn cursus Frans in Frankrijk jongeren

 

Een greep uit het assortiment van cafetaria Cora: salades, pizza....

Sport en activiteiten in de middag

's Middags ga je sporten in de buurt van Vichy. Je kunt per middag 1, 2 of 3 verschillende dingen doen, afhankelijk van wat jij en de groep kiezen. Je hebt de keuze uit golf, tafeltennis, zwemmen, basketbal, volleybal, hockey, badminton, klimpark, minigolf, bubbel voetbal, zaalvoetbal, peddelsurfen, raften. 

Excursies

Je doet twee excursies per week. Afhankelijk van hoe lang je op cursus komt, doe je excursies in de regio zoals een bezoek aan  de stad Clermont-Ferrand, het kasteel van Randan, het kasteel van Busset, ga je naar een themapark zoals Vulcania of Le Pal of ga je op sportieve excursie zoals een mountainbike of step tocht in het nabijgelegen Montagne (Gebergte ) Bourbonnaise, de Gorges de la Sioule met zwemmen en klimmen. 

De vrijdagavond en het weekend

Elke vrijdagavond is er een feestje met een barbecue of regionale maaltijd. De zaterdag breng je door met je gastgezin. Als je in de groepsaccommodatie zit, start je ´s ochtends rustig op. ´s Middags ga je met je groep het centrum van Vichy in. Op zondag staat er een wandeling met een sportief tintje met een picknick op het programma bij de meren en de vulkanen van de Auvergne (Le Puy de Dôme, le Puy Mary, la Gour de Tazenat) . Deze excursie wordt geleid door bevoegde sportinstructeurs. Ben je met je ouders of verzorgers , dan kun je tegen betaling mee met de weekend activiteiten. 

De maaltijden in Frankrijk

In Frankrijk drink je 's ochtends warme chocolademelk of thee. De volwassenen drinken thee of koffie. Deze chocolademelk drink je uit een zogenaamde 'bol', een soort grote soepkom. Je eet daarbij een tartine - een stuk stokbrood met meestal wat boter en/of jam. Je eet dit van het tafelkleed of van het schoteltje onder je 'bol', je krijgt geen bord. 

De lunch is in principe een warme maaltijd in Frankrijk en tevens de hoofdmaaltijd en begint rond tussen 12 uur en half één.  Het is normaal om ook een toetje te eten. Dit kan fruit, kaas, yoghurt of un flan (een soort vla in een klein potje) zijn. Om 16.00 uur is het tijd voor het zogenaamde goûter - vieruurtje. De Fransen zijn hier vrij strict in qua tijdstip. Tot nog niet zo lang geleden was het vieruurtje voor kinderen en jongeren een stuk stokbrood met een stuk chocolade ertussen. Nu kan je stokbrood met chocopasta verwachten, of crêpes - pannenkoeken in een kwart cirkel gevouwen met suiker, jam of chocopasta. De avondmaaltijd is ook een warme maaltijd, maar wel een veel lichtere dan tussen de middag. Deze wordt meestal rond 20.00 uur of iets later genuttigd.

Verzekering

Bij aankomst moet je een verzekeringsformulier tekenen. Zo ben je via de Cavilam verzekerd voor eventuele medische kosten, repatriëring en aansprakelijkheid.

Annulering

Tot drie weken van te voren kun je je reservering annuleren. Je krijgt dan het hele cursusbedrag terug, behalve de inschrijfkosten van € 75,=. Als je later dan 3 weken van tevoren annuleert, krijg je de cursuskosten niet terug. Als je zekerheid wilt, is het raadzaam een annuleringsverzekering af te sluiten.

Cursus boeken

Een cursus boek je eenvoudig zonder taalprobleem via Taaldolfijn. De prijs is dezelfde als wanneer je direct via de Cavilam boekt. Vul onderstaand formulier in en je krijgt het inschrijfformulier in het Frans en/of in het Engels op de e-mail.  Boek je via de Cavilam online? Zet dan bij de promotiecode het woordje TAALDOLFIJN ! Je krijgt een mooie gids van Vichy thuisgestuurd.