Frans leren terwijl je sport

Frans leren op vakantie? Niet ideaal? Niet als je denkt dat het gaat zoals op school. Dit is even wat anders! En weet je wat? Je leert drie keer zoveel als in een heel schooljaar! En dat zonder stampen, toetsen en overhoringen. En mét heel veel plezier! Lees gauw verder!

Gezellige lessen in de ochtend

Let wel, je gaat  hier je Frans intensief verbeteren zonder dat je daar nu zo hard voor moet werken. Je krijgt in de ochtend lessen op jouw niveau, samen met leeftijdgenoten uit andere landen. De voertaal is.... Frans! Alleen daarvan al ga je zo ontzettend veel leren. En het echt goed nieuwe nieuws? Je hoeft geen examen of toets te doen. De lessen zijn serieus, maar wel gezellig. Er zal van je gevraagd worden om actief mee te doen. Dit kan in de vorm groepswerk, groepspresentaties, korte toneelstukjes, activiteiten op de computer en nog veel meer! 

Taaldolfijn cursus Frans in Frankrijk jongeren

Lunch bij cafetaria Cora

Na de lessen ga je met je groep naar cafetaria Cora, bij de gelijknamige hypermarché, niet ver van het centrum. Hier kun je behalve hele lekkere vers gemaakte regionale producten ook een pizza bestellen. Het is een zogenaamde Restauration Rapide (fast food), maar dan met Franse en gezonde producten. 

Taaldolfijn cursus Frans in Frankrijk jongeren

Cursusduur

Je kan kiezen om een cursus van 2 of van 4 weken te doen.

Accommodaties

Voor 12 - 15 jarigen is er een groepsaccommodatie buiten de stad. Elke dag word je met een busje naar school en naar de activiteiten gebracht. Je eet 's ochtends en 's avonds in de groepsaccommodatie. Tussen de middag eet je bij de Cora. Dag en nacht zijn er begeleiders in de accommodatie aanwezig.

Voor 15 - 18 jarigen is er een groepsaccommodatie in de stad. Je gaat lopend naar school en naar de activiteiten die dichtbij zijn. Je eet 's ochtends en 's avonds in de groepsaccommodatie. Tussen de middag eet je bij de Cora. Dag en nacht zijn er begeleiders in de accommodatie aanwezig.

Je kan ook verblijven bij een gastgezin. In plaats van met de groep ben je dan 's avonds bij een Frans gezin dat  het leuk vindt dat je er bent. Als je met je ouders komt, kan je er ook voor kiezen om met hen in het hotel of op de camping te overnachten. 

Prijzen en data 2024

Cursus van 4 weken: 30 juni - 27 juli 2024; 14 juli - 10 augustus 2024

Startdatum cursus van 2 of 3 weken: 30 juni 2024 of 14 juli 2024

Soort accommadatie Prijs
2 weken gastgezin, volpension € 1945,=
2 weken zonder accommodatie (bij je ouders op de camping bijv.), halfpension € 1323,=
4 weken gastgezin, volpension € 3897,=
4 weken zonder accommodatie (bij je ouders op de camping bijv.), halfpension € 2650,=
3 weken gastgezin, volpension € 2907,=
Cours de français : 694 € € 1987,=
Activités sportives : 840 € - Hébergement : 411 €

Verzekering

Bij aankomst moet je een verzekeringsformulier tekenen. Zo ben je via de Cavilam verzekerd voor eventuele medische kosten, repatriëring en aansprakelijkheid.

Annulering

Tot drie weken van te voren kun je je reservering annuleren. Je krijgt dan het hele cursusbedrag terug, behalve de inschrijfkosten van € 85,=. Als je later dan 3 weken van tevoren annuleert, krijg je de cursuskosten niet terug. Als je zekerheid wilt, is het raadzaam een annuleringsverzekering af te sluiten.

Programme

Activités multisports

 • Tennis
 • Golf
 • Canoë-kayak 
 • VTT (mountainbiken)
 • Accrobranche (klimpark)
 • et beaucoup plus ! (en nog veel meer!)

Découverte de la région - ontdekking van de regio

 • Vulcania (parc à thème) - Themapark 
 • Le Pal (parc de loisirs) - attractiepark
 • Les Volcans d’Auvergne - de (uitgedoofde) vulkanen van Auvergne
 • Visite de Clermont-Ferrand - bezoek aan de stad Clermont-Ferrand

Animations

 • Soirées à thème - Thema-avonden
 • Fête de fin de stage - Feest aan het einde van de cursus
 • Remise de prix - Prijzen te winnen
 • Autres surprises - Andere verrassingen

Inschrijven of meer informatie

Inschrijven kan tevens met het complete inschrijfformulier hier op de site. Klik hier om naar het complete inschrijfformulier te gaan.