Ervaringen / Reviews

Un bain linguistique à Vichy!

Afgelopen week heb ik mijn vakantie in Vichy gespendeerd waar ik me weer helemaal heb kunnen onderdompelen in de Franse taal en cultuur. Dit alles om ervoor te zorgen dat mijn Frans op niveau blijft.
Met succes heb ik de één week durende cursus op de CAVILAM in Vichy afgerond. Gedurende de week heb ik verschillende lessen gevolgd in een ‘multiculturele klas’ met mensen uit o.a. de diplomatie en economie.
Het was heerlijk om een week lang de Franse taal overal om me heen te horen en in mijn favoriete taal te kunnen communiceren met mijn klasgenoten en mijn ‘famille d’accueil’.
Ik heb interessante nieuwe dingen geleerd, die ik ga gebruiken in mijn toekomstige lessen!
Op naar de volgende cursus in Frankrijk!

Sabien Nijman, docent Frans

februari 2022

Super Intensieve cursus in september

Op zondag ben ik met de trein naar Vichy gereisd. De reis verliep soepel en op het station van Vichy werd ik opgewacht door een chauffeur van de Cavilam die me naar mijn accommodatie bracht. Ik had een studio in het centrum van de stad, op loopafstand van de Cavilam. Diezelfde avond ben ik nog de stad in gegaan en heb op een terras kunnen genieten van live muziek. De volgende ochtend begon mijn cursus. Ik had me ingeschreven voor de super intensieve cursus. Mijn dagen waren goed gevuld  met zowel groeps- als privélessen. Ik zat in een leuke internationale groep studenten op B1 niveau. De voertaal is Frans, met iedereen. De docenten spraken geen woord Engels, of deden net alsof. En dat werkte, op een gegeven moment dacht ik zelfs in het Frans, en dat in een paar dagen tijd! Eten deed ik tussen de middag in het universiteitsrestaurant. ’s Avonds was ik veel minder moe dan ik verwacht had en ging ik nog de stad in om een terrasje te pikken. Op zo’n terras raakte ik vaak ook nog in gesprek met de lokale bevolking, erg leuk. Voor mij was het een geslaagde week waarin ik mijn niveau flink heb kunnen optimaliseren.

Jacob Visser uit Grou

september 2021

De culturele cursus tijdens Covid-19

We hebben het heerlijk gehad in Vichy. Zo’n goeie sfeer op de Cavilam, de groep was echt fantastisch. En wat geweldig al die diverse nationaliteiten, heerlijk.

Ach en wij waren natuurlijk de oudste deelnemers, hahaha. De andere cursisten deden een cursus van 3 maanden, voor het werk enz. Het was voor ons heerlijk leren, huiswerk maken en echt het gevoel van vakantie was er ook. In de middag de culturele activiteiten en we moesten gewoon roeien met de riemen die we hadden, maar iedereen van Cavilam doet geweldig haar/zijn best. Chloé is een erg leuke vrouw en de personen Gilliam en Christopher, van de activiteiten zijn echt top. De mensen van de receptie, de bibliotheek, iedereen is zo behulpzaam, en vriendelijk. Het is een open en goeie leeromgeving.

We zijn dik tevreden en we hebben zeker geen spijt dat we het nu in december hebben gedaan. 

We hadden een fantastische air B&B en daar hebben we geen spijt van gehad. Zeker in de winter is het toch behelpen met het leren en huiswerk maken in ons campertje. Daphne de docent was echt top, ze sprong in op datgene wat er in de groep ook leefde. Wij zijn beide wel erg blij dat het een gewoon een cursus in de klas was en niet digitaal, maar ja met deze corona periode is het overal moeilijk, nog even voor lief nemen en doorzetten.

Als je vraagt of wij iets aan de cursus hebben gehad, nou en of, we zijn gewoon weer een stapje verder en daar gaat het om. Er vallen weer puzzelstukjes op hun plekje. Kijk het zal nooit onze eerste taal worden, maar we kunnen ons aardig redden. 

Nee dit was een geweldige keuze. 

Mirjam en Marque Ghijsels

december 2020