Met de klas naar Vichy

Met jouw klas of met meer klassen van jouw school naar Vichy voor een cursus Frans à la Carte? Dit is mogelijk vanaf een groep van 10 personen. De lessen krijgen de kinderen in principe met hun eigen klas. Zijn je leerlingen 16 jaar of ouder, dan is er de mogelijkheid van een zogenaamde internationale klas met leerlingen uit andere landen. 

Lessen en cultureel / sportief programma

Optie 1: 20 lesuren per week

Optie 2: 26 lesuren per week

Het grootste verschil tussen optie 1 en 2 is dat de klas bij optie 2 ook 's middags lessen moet volgen. Het verschil in uren is niet zo groot aangezien er in beide gevallen voor de middagen een cultureel en sportief programma is voor de leerlingen en hun begeleiders. Excursies in de regio, musea en kasteelbezoeken, sportieve activiteiten, proeverijen, filmavonden of culturele avonden geven kleur aan het programma en een sociaal-culturele band met het Frans en Frankrijk. Kijk bij de cursus Frans en sport voor mogelijkheden anders dan vermeld in de catalogus van het cultureel programma. Uiteraard staat het je vrij om activiteiten buiten de Cavilam te organiseren. Het strand en de boulevard met bijbehorend park is bijvoorbeeld een heerlijke gratis mogelijkheid voor vertier. Hetzelfde geldt voor een rondleiding in de stad, een openluchtmuseum op zichzelf. 

Accommodaties

In principe worden de leerlingen opgevangen in gastgezinnen waar ze 's ochtends en 's avonds eten. Prijs p.p. € 26,50 per nacht. Je vindt ook informatie over de gastgezinnen onder het kopje accommodaties. Op doordeweekse dagen eet iedereen in de kantine van de Cavilam (€ 6,= per maaltijd) een warme maaltijd à la française. Docenten en begeleiders kunnen ook verblijven bij een gastgezin, of kiezen voor een 1 of 2 persoonsstudio- . Alle prijzen en informatie vind je onder accommodaties. Een andere mogelijkheid is om zowel leerlingen als docenten onder te brengen in een appartementenhotel. Voor alle hotels, van twee** tot en met vijf ***** sterren krijg je via je boeking bij de Cavilam een gereduceerde prijs. Prijzen op aanvraag.

Prijzen 2019

Cursus Prijs per week
Cursus met 20 lessen per week € 240,= p.p.
Cursus met 26 lessen per week € 312,= p.p.
Inschrijfgeld € 80,= p.p.
Kosten Cultureel programma Afhankelijk van het samengestelde programma *
Lesduur 1 les = 45 minuten
Exclusief verblijfkosten
Keuze Cultureel Programma Vraag het complete aanbod aan via het contactformulier

* Het cultureel programma in de catalogus is niet bindend. Er kunnen activiteiten gedurende het jaar aan toegevoegd worden. Aan speciale wensen kan mogelijk voldaan worden. 

Met de klas: cursus Frans in Frankrijk