Zakelijk Frans op je eigen niveau

Goed Frans leren spreken én verstaan,  voor je werk, dat leer je bij deze cursus. 

Programme Immersion - groepslessen en privélessen

De cursus bestaat uit een gedeelte groepsles en een gedeelte privéles. Je komt terecht bij een groepsles die afgestemd is op jouw niveau. Alle aspecten van het Frans komen aan bod: spreken/conversatie, schrijven, verstaan, lezen; grammatica en een stukje cultuur. In privéles kies jij  waar je specifiek aan wil gaan werken. 

Niveau

Welk niveau je ook hebt, de Cavilam heeft de geschikte instroomcursus voor jou: van beginner tot ver gevorderde. Beheers je de taal al aardig? Dan zal je te maken krijgen met aspecten als interculturele communicatie: interpreteren de Fransen iets dat gezegd of beloofd wordt op dezelfde manier als jij? Fransen praten met hun handen en gebruiken de hoogte van hun stem om ergens nadruk aan te geven. 

Groepsles

Als je beginner bent, kom je bij een andere groepsles terecht dan wanneer je al wat van het Frans weet of wanneer je ver gevorderd bent. Om te voorkomen dat iemand tussen wal en schip valt, biedt de Cavilam 15 verschillende instroomniveaus. Van te voren wordt uitgezocht welk instroomniveau voor jou geschikt is. De groep waarin je terecht komt, zal maximaal uit 15 personen bestaan. Je komt in de klas met mensen van allerlei verschillende nationaliteiten. De voertaal in de klas is Frans. Als je een volstrekte beginneling bent, zal de les heel simpel en langzaam zijn, zodat iedereen maar dan ook echt iedereen het kan volgen. 

Je hebt 18 groepslessen per week. 

Privéles

Tijdens de privéles werk je aan onderdelen van het Frans naar jouw keuze. Je kunt kiezen uit: schrijven, spreken, grammatica, specifieke vocabulaire, civilisation (cultuur en maatschappij), phonétique (uitspraak) voorbereiding Delf en Dalf (erkende diploma's in de Franse taal). Bij je inschrijving geef je je keuze aan. Heb je specifiek(ere) wensen? Van tevoren wordt er met de Cavilam besproken welke wensen je hebt en welke vakken beschikbaar zijn voor jouw wensen.   

Je hebt 6 privélessen per week. 

Delf en Dalf

DELF (diplôme élémentaire de langue française) en DALF (diplôme approfondi de langue française) zijn internationaal erkende diploma's voor beheersing van de Franse taal. In de privéles kun je kiezen om één van deze diploma's voor te bereiden. 

Buitenles activiteiten en excursies

Doordeweeks worden regelmatig activiteiten georganiseerd zoals een stadswandeling met gids, een wijnproeverijen, culturele avonden en barbecues. Hier kun je kosteloos aan meedoen. Op zaterdag is er vaak een excursie buiten Vichy zoals een bezoek aan de stad Lyon, of het middeleeuwse bedevaartoord Rocamadour, een kasteel met activiteit in de buurt. Hier kan je tegen betaling aan deelnemen. Het is van belang dat je je dan van tevoren opgeeft bij het bureau culturel. Tijdens je verblijf krijg je hier alle informatie over. 

Prijzen zakelijk Frans

Product Prijs
Programme Immersion 1 t/m 4 weken € 1300,= per week
Inschrijfgeld per cursus € 80,=
Optie: een maaltijd met een docent:
Lunch (anderhalf uur) € 152,=
Diner (anderhalf uur) € 162,=
Instroomniveau Alle niveaus
Aantal weken minimaal 1 week
Groep max. 15 personen
Leeftijd 16+

Cursusprijs inclusief

- Cursusmateriaal 

- Toegang tot de mediatheek

- Verklaring van je behaalde niveau

- Certificaat

- Transfer naar je studio, appartement of hotel vanaf het station van Vichy. 

- toegang tot borrels, proeverijen en culturele avonden op de Cavilam

Cursusprijs exclusief

- verblijfskosten 

- excursies in het weekend

Verblijf

De Cavilam kan tegen gereduceerd tarief een accommodatie voor je regelen. Dit kan een (studenten)kamer, studio, appartementenhotel of luxe hotel zijn. Voor meer informatie over prijzen en mogelijkheden klik hier.

 

Startdata

Totale beginners (A0): 

6 januari, 3 februari, 2 maart, 6 april, 4 mei, 2 juni, 6 juli, 20 juli, 3 augustus, 17 augustus, 7 september, 5 oktober, 2 november, 7 december 2020, 4 januari 2021.

Enige basiskennis (A1)

Elke maandag t/m maandag 30 december 2020.

Élémentaire (A2)

Elke maandag t/m maandag 30 december 2020.

Intermédiaire (B1)

Elke maandag t/m maandag 30 december 2020.

Supérieur (B2)

Elke maandag t/m maandag 30 december 2020.

De startdatum is altijd een maandag.

Boeken via Taaldolfijn

Boeken doe je door eerst onderstaand formulier in te vullen en te versturen. Je krijgt dan de inschrijfformulieren van de Cavilam toegestuurd per e-mail. In deze inschrijfformulieren kan je aangeven of je wil dat de Cavilam jouw accommodatie regelt en welke type accommodatie je voorkeur heeft.