Fransen en eten, dit is wat je moet weten

De Franse keuken is er één van wereldfaam. Verfijning, vernieuwing, kwaliteit en diversiteit zijn belangrijke ingrediënten van de Franse keuken. Hoe je de Franse keuken ook ziet, koken en eten zit diep geworteld in de Franse cultuur. Franse jongeren kunnen met veel verve over de smaak van bepaalde gerechten praten. Ze pochen dat  ze thuis het lekkerst eten. Ze klagen standaard over het bulk voedsel in de kantine van scholen en universiteiten. Ze  weten waarderende opmerkingen over het eten uit te strooien als ze bij je aan tafel zitten. En ze  verontschuldigen zich op een subtiele manier dat ze dit soort eten 'niet zo gewend zijn' als ze iets nog niet helemaal kunnen waarderen. 

In Frankrijk kan het stil zijn tijdens de maaltijd, men geniet. Als er gesproken wordt, dan is het zeker over het eten dat je bezig bent te verorberen. De complimenten aan de gastvrouw en - heer zijn niet van de lucht. Er wordt enthousiast gevraagd hoe bepaalde gerechten zijn klaargemaakt en er wordt gesproken over vergelijkbare gerechten. 

Cavilam culinaire cursus Frans  en Gastronomie

Met deze cursus bereik je het beste van twee werelden: een goed uitgebalanceerde cursus Frans op jouw niveau in combinatie met kookworkshops gegeven door een heuse chef kok. Dit is dé manier om Franse les te combineren met een intense culinaire ervaring. En dat allemaal in de Auvergne, het kloppend hart van Frankrijk. 

's Ochtends volg je lessen Frans, afgestemd op jouw niveau. Alle vaardigheden komen aan bod: spreken, conversatie, verstaan, lezen en schrijven, uiteraard vergezeld van vocabulaire en grammatica. Hierna kan je lunchen in het praktische, goedkope en inderdaad niet zo verfijnde universiteitsrestaurant op het terrein van de Cavilam. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een sandwich te halen bij de bakker op de hoek of een lekkere salade gaan eten in de betere eetgelegenheid met terras, die zich eveneens in de tuin van de Cavilam bevindt. Na de lunch ga je je bezighouden met het bereiden (en proeven!) van vele verschillende gerechten en desserts tijdens de kookworkshops, proeverijen en culturele en culinaire uitjes in en buiten de stad. Tijdens deze activiteiten leer je de trucjes voor een geslaagde kookkunst, terwijl je je onderwijl de Franse vocabulaire op het gebied van koken, voeding, kookgerei en ingrediënten eigen maakt.

Vichy, art nouveau stad aan de rivier de Allier

Vichy biedt veel op cultureel en recreatief gebied. De prachtige opéra, de Thermen waar Napoléon III al kwam, en de  vele gebouwen in art nouveau stijl, de stadsparken en vele autovrije winkelstraten zorgen voor een gezellige uitstraling. Flaneren, borrelen en zonnebaden kun je aan de rivier de Allier. En alles is op loopafstand! Lees er meer over onder de volgende link: Vichy

Inschrijven

Inschrijven kun je via Taaldolfijn voor dezelfde prijs en met meer gemak. Geen taalprobleem en alle nodige informatie direct voorhanden. Om je in te schrijven vul je onderstaand formulier in.